Terra màgica

La natura, per a nosaltres, ja fa temps que ha deixat de ser només una escapada on anar a omplir els pulmons al cap de setmana. No és, tampoc, un decorat realista, amb quatre arbres i un riu i un raig de sol que els escalfa. La natura no és bonica i prou. Hem pogut experimentar que la natura és medicinal, és la intel·ligència superior que ens inclou i ens regula. D’alguna manera, podríem dir que nosaltres som de la natura, li pertanyem, ens coneix.

La pregunta que plantegem, però, és a la inversa:  ja la coneixem prou nosaltres a ella?

Som portadores, dins nostre, dels seus recursos i saviesa: els nostres boscos i caminets, els nostres propis rierols amarant-nos els marges, tota la nostra fauna i flora que se’ns va manifestant si la deixem expressar… 

El que sovint ens passa, però, és que tenim la salvatgia molt domesticada, ens hem adaptat a tot: al brunzit dels fluorescents en despatxos sense finestra, als horaris que ens apreten l’estómac i ens petrifiquen la mandíbula, al menjar enllaunat que ens deixa sempre amb gana, a viure sense oxigen… Clarament, perdem la naturalitat i, amb ella, la nostra força per viure.  Volem abundància, però vivim sense saba, i els desitjos se’ns van assecant i aprimant, fins a convertir-se en insatisfaccions que sovint resolem amb asma, compres, queixes, apatia, grisor… 

Si tenim la gran sort de poder-nos-en adonar – perquè alguna vegada ens hem posat sota un roure i ens hem sentit a casa, o hem quedat absorts en la geometria perfecta d’una falguera- sabem que ens cal un espai de cura per retornar a les nostres vides autèntiques, harmòniques i instintives. I aquest és el treball que et proposem a Terra Màgica: a través dels coneixements ancestrals que ens aporta la roda d’Hispània, emprendrem una ruta per totes les nostres estacions naturals, per tots els nostres rostres al llarg d’un cicle i, així, podràs experimentar (no llegir!) que el que passa a fora- al bosc, a la vall, al prat- també et passa a dins. Literalment.  

Et proposem, doncs, una ruta ben acompanyada de mites, llegendes, preparats, herbes i multitud de vestigis de saviesa antiga, des d’on observar com pots anar recuperant  aquella comoditat de ser tu mateixa, tal com ets, que encaixa perfectament en la frondositat de la gran mare natural que ens conté a tots i que ens ha portat aquí.

“No sóc jo dividida entre el meu cada dia i un taller, fora de la rutina, on esporàdicament em cuido. No: sóc jo fent lloc a les cures i a la connexió, dins la meva rutina quotidiana. El resultat n’és una vida amb més naturalitat.”

Això sí, ja t’avisem que quan comencis a rodar per la Terra Màgica, mai més podràs deixar de celebrar la vida amb presència i impuls de creixement, així que vine només si tens ganes de viure gaudint.

Terra Màgica és un espai de conreu, on llaurarem la terra interna, on  plantarem les llavors de la pròpia escolta, per ser desert, llavor i fruita quan la natura ens ho permeti. És un espai on recuperar, des de l’experiència, la comunió amb la vida, tan canviant però tan constant.

Però, com seran aquestes sessions? Segueix descobrint aquesta proposta