Escriure’s: escriptura creativa, a mida.

L’escriptura és, en el meu projecte, un lloc de trobada amb una mateixa. Aquesta pràctica que he anat construint de mica en mica, s’ha convertit en una rutina que m’aporta un gran benestar, ja que em reconeix com un ésser amb necessitat expressiva, creativa.

Però què passa quan el potencial creatiu no pot sortir? Doncs, fàcil: que em repica per dins constantment, ferint-me fins que m’apaga, m’estanca. Zombie.

“Being a writer”, il·lustració de Joey Guidone

En els tallers d’escriptura individuals, hi proposo un espai suau de pràctica de l’escriptura. Insisteixo en la paraula “suau” perquè no es tracta de dominar perfectament no sé quines tècniques ni estils en concret – manant des del cap – sinó de deixar-nos aparèixer per anar a la recerca de la nostra pròpia veu narrativa, del nostre propi estil, anar a la genuïnitat de cadascú, bussejant en les pròpies profunditats per tornar sempre amb alguna perla, algun tresor. Per això el procés creatiu no és tan mental com podria semblar, sinó que té molt a veure amb deixar-se trobar per alguna cosa que emergeix, una imatge que es presenta i que ens és significativa per passar, després, a recrear-la des de l’art de la paraula. Es tracta d’accedir a allò extraordinari des de la vulgaritat del cada dia. Somiar!

La literalitat o la literatura? l’acció o la ficció? Aquesta és, per a mi, una relació interessada, una relació de vasos comunicants: les experiències viscudes, les percepcions que recollim de la nostra vida a través dels nostres sentits, són estímuls que internament podem ordenar de maneres ben especials fins a convertir-les en ficció. En realitat, però, tots escrivim sobre el què coneixem, i,per tant, el què coneixem és el què hem viscut en la pròpia pell: l’amor, la vida, la mort. La devoció, la gelosia, la frustració. La solitud, la companyia, l’enyor. Totes aquestes vivències són el substrat des d’on arrelen els relats de la pròpia vida. Jo proposo un camí perquè aflorin, al seu ritme, tal com siguin.

I per fer això no has de saber noms d’autors, ni obres, ni ser molt lector ni poc, no “has de” res. Només seguir el camí de la proposta, endinsar-te en el somieig!

Des de L’hivernacle t’ofereixo un espai per escoltar el teu propi relat i treballar la pròpia narració, buscant la teva pròpia veu, la que et fa únic i original. Quantes vegades sentim el despreci de frases com “a mi què m’expliques?” o “no em vinguis amb històries!”? A L’hivernacle, a contracorrent, t’oferim l’espai necessari per a què en portis tantes com vulguis d’històries. Ens les mirarem, les compondrem, les narrarem i veurem quines perles ens ofereixen.

Dades pràctiques sobre aquest tipus de tallers

Aquest és un taller grupal que consta d’una única sessió de 4 hores. Es preveu un descans de 20 min a la meitat de la sessió. S’utilitzarà la meditació i la visualització per despertar la connexió interna que facilita el procés creatiu. Cal que portis el material que utilitzis habitualment per escriure (paper i bolígraf o mitjans digitals).

Més info i inscripció a: alhivernacle@gmail.com/ whatsapp al 669292451.